Mon Balzac, to restauracja lubiana i znana w Gdańsku. Przez wiele lat działania przy ul. Piwnej zmieniliśmy lokalizację na Wyspę Spichrzów. Wraz z nową lokalizacją zyskaliśmy piękny widok na Motławę i odświeżony wystrój. Nie zmieniło się natomiast to, co w Mon Balzacu zawsze było ważne: dobra kuchnia, gościnność i klimat.
Kuchnia Mon Balzac to efekt wielu lat doświadczeń naszego wieloletniego Szefa Kuchni Łukasza Ciesińskiego i jego zespołu. Inspiracją naszego menu jest kuchnia europejska, a główny jej nurt to kuchnia śródziemnomorska z polskim twistem.
W naszej karcie znajdziecie owoce morze, ale także rzemieślnicze pierogi.
Mon Balzac to restauracja, która zmienia się w ciągu dnia.
Dzień zaczynamy o 8.00 obfitymi, pożywnymi śniadaniami, poprzez lunche, aż po wieczorne kolacje przy wybornym winie.
W weekendowe wieczory nasze dania serwujemy przy akompaniamencie muzyki granej na żywo, która dodatkowo sprawia, że wieczory u nas są wyjątkowe. Nasi artyści wykonujący m.in. muzykę pop, rock, soul czy jazz.
Mon Balzac, to więcej niż restauracja, to miejsce gdzie chce się przebywać. Nie tylko ze względu na pyszne jedzenie, wyborne wina, ulubione napoje i koktajle, ale przede wszystkim ze względu na wyjątkową atmosferę, którą tworzymy wspólnie z naszymi Gośćmi.
Mon Balzac, to miejsce, w którym chce się być i do którego chce się wracać.
Pozwólcie się sami o tym przekonać.
Z pozdrowieniami, ekipa Mon Balzac.